ЧАМУ Я НЕ ПАН

Василий Азоронок
(на белорусском языке)

Я - раб, з рыдлёўкай у руках,
Паўсоткі з жонкай мы трымаем,
А быў жа час, што пры панах
Па сотнях дзесяцін трымалі!

Трохпавярховік* - мой куток,
Ня буду панам, не чакайце,
Няхай не сонца - паталок,
Але яго лічу за шчасце.

*Трохпавярховік - местное наречие: трехэтажный панельный дом в районном центре.


05.04/23