Пародия

Намик Фарзалиев
Яз ,Ватандин игитар,
Квез чешне  я  крар чи !
 Хьайитlани мийитар,
Сагъ амукьда тlварар чи!
Г. Мисриханова

ИМХО...
Дидейри, ...кlантlа Къубадин, кlантlа Куьредин..., рухвайриз дяведиз эвер гайила, завай кисна акъвазиз жедач...вучин, зи тlулни гьихтинди я, гзафдаз чир тахьана туш кьван...

Хуб регьят я къерехдай
Гаф лугьуз, туьд акъажна.
Къвекъвез жуваз Утрехтда,
Финкадин кек къакъажна.

Текъвез вичин чан гьайиф,
Игитри женг тухурай...
Секин физва зи югъ, йиф -
Къвалалла зи рухваяр.

За вижданар агъурда,
Тарифариз игитар.
Сагъбур жагъур тавуртlа,
Теснифарда мийитар.

Ягъ душманар къуьнуькай,
Хьухь къенин къуз ярарлу.
Кичlе жемир кьиникай -
Сагъ амукьда тlварар куь.

Хьахь тавунмаз шейтlанар,
Чи дагълара, никера,
Вач йикь абур ...атlана -
Куьн амукьда рикlера.

Яракь гвачир къенин къуз,
Амукь тавуй хва са тек.
Тахьайтlа зун жеда луз:
Гьарам хьуй квез дидед нек!..

Лапни кьетlен чир жеда
Ватан вуч я - гъурбатда.
Зуьрнединни ван къведа,
Яргъаллайдан - зурбадай...
07.05.2023 г.