Бгощыгъэ угу - о пфикъужьыгъэп!

Анатолий Зекох
               

                ЯтIoнэрэ дунэе заом илIыхъужъэу
                БатIэкъо Хьазырэт фэгъахьыгъ.


КIуачIэр пфикъугъэп: бгъэшIагъэм
Iофым укIэтэу о пшIагъэ;
Зэо мэшIуаеу щыIагъэм,
Ичэщи имафи плъытагъэ.

ПцашIом зэIитхъырэ лыпкъым,
Иуз о зэу зэхэпшIагъэп,
Пыеу чъэрэ лъэмакъэм,
Ыужы упшъэу уикIыгъэп.

Заом пхъахьы ышIыгъэр,
Уихьылъэу зэбгъэпцIыжьыгъэ:
Мамырэу щыIакIэу яIагъэр,
ЦIыфымэ ябгъэгъотыжьыгъэ.

Ары икъугъэп уикIуачIэ:
Тэщ пае ащ ушъхьасыгъэп;
Гу стырэу илъыгъэр убгъачIэ,
Бгощыгъэ - о пфикъужьыгъэп.