Я Тоби диктую свою волю?..

Валентина Коц
Я Тобі диктую свою волю?
Ні, Ісус, не хочу цього зовсім.
Знову я втрапляю в пастку болю,
Знов мене зі шляху Твого зносить.

А душа під камінь потрапляє,
І стає розбитою до краю...
Спокою небесного не має,
Вже в молитвах вгору не злітаю.

Непокірна... Втомлена...  Нещасна...
Ось такі симптоми є свавілля...
Вогник, що горів у серці, гасне,
Сенс втрачає все моє довкілля.

Ты пробач... Ось знову в покаянні
Я до ніг рідненьких припадаю...
Ці слова, я знаю, не останні,
Але кожна біль - чогось навчає.

Хочу повернутися у спокій...
В затишок сховатися як в хату...
Іще світить сонечко допоки,
Буду я Тебе, Ісус, шукати!..

12 березня 2023 р.