Незламни...

Валентина Коц
Незламні... Але втомлені давно,
Цю втому іншим важко зрозуміти.
Її не перекрутиш як в кіно,
Нам кожен день потрібно з нею жити.

Війна не вбила, а зміцнила нас,
Мы стали витриваліші й сильніші.
Лили мы сльози ріками не раз,
Шукаючи для серця свого тиші.

Бог Милосердний... Поряд Він завжди,
Нехай не до кінця ми розумієм
Навіщо стільки болю і біди,
Але терпіти вчилися, тож вмієм.

Скорботи час здолаємо разом,
Нам людяність лишень не загубити.
Минеться все та й залуна псалом,
Що переможно полетить над світом.

А зараз час коліна прихилить,
Не вам кажу - собі, що Бога чути.
Він може в одну мить усе змінить,
Але готовим нам потрібно бути.

6 травня 2023 р.