Лише луска

Маргарита Метелецкая
         Я - не жалкую ні за чим,
         Хоч доля  - та іще химерниця!
         Пощо шукать мені причин,
         Коли минуле не повернеться?

         Вмістили віщі дні мої
         І вади, й скрути, геть нечувані,
         І відійшли у ті краї,
         Де ані біль, ані плачу й вини.

         Але гірчить "щоб мало буть?"
         І тим, що є, не насолоджує,
         Уся душевна каламуть
         І заважа, й цькувать продовжує...

         Фізична тяглість часу б'є -
         Думки не оминають шибениць...
         Позірна простота не в'є
         Ту відповідь, яка схиляє ниць...

         І, замість мудрості глибин ,
         Узнов...лише луска провин?!