Мазмуни хаёти инсон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
То он даме, ки шамъи хаёт фурузон аст,


Мазмуни умри даргузар хайру эхсон аст.

Нек пиндоштану нек гуфтан ва нек амал кардан

Писандида хислатхои хар як инсон аст.