КатИ, капитан! Рифмопалиндром

Елена Павлова Из Хайфы
      

На, типа кита кончил?!
То ли жесток с улова дар?
На титанах-китах, ах, ос очи!
Лук (сличи, лев, зови) - стар, и пират - стар.

И пират - Star!* и пират - «Si»* возвеличил               
С кулич ос… Ох, ах, а тик хАна - титан.
Рад, а, волу? Скот се жил отлично,
КатИ, капитан!

16.05.2023
*Star - звезда (англ.)
*Si – Си Цзиньпин