Невже?

Маргарита Метелецкая
      


     "То в чому ж, питається, загадка ця?
      Загадка виключно у волі Творця.
      І коли ми співаємо свої псалми,
      Він дивиться на нас із космічної пітьми.
      Слухає наші співи сумні.
      Іноді підспівує.
      Іноді - ні."
             Сергій Жадан

Направ мене, Боже, куди потрібно?
Куди непотрібно - я влізу й сама.
Вже травень надворі, а в мене зима.
І сльози-дзвіночки видзвонюють срібно...

Вирішую, Боже, вправо чи вліво? -
Та перечитую бомбезні томи...
Співаю покутні старезні псалми
І прошу : по волі Своїй - підспівуй!

Бо все в цьому Світі - лиш воля Божа!
Від сумнівів наших сховаємось де?
Нехай Параклетове світло зійде
Та плани звірячі за мить переможе!!

Розвеснені біди огорнем рукою -
І темінь не сяде уже на плече,
Щасливе буття у краю потече,
Зруйновані мрії - спливуть за рікою...

Невже Тобі, Боже, і досі не жаль,
Що Небо над нами холодне, мов сталь?!

на фото - квітує спатіфіллум у моїй оселі, травень 2023 рік