Мiсячна нiч

Вера Свистун
До картини київського художника Цезарія Ганушкевича.

Повновидий Місяць -
Може Боже Око?
Дерев'яна церква
Ще жива, нівроку...
Грушовидний купол
Гордий, не в уяві.
У вбранні пухнастім
Сосни кучеряві.
Закарпатська церква
Вабить незнайомців
І тепло й притулок
За сліпим віконцем.
Дві ялини поруч,
Вдвох не одиноко.
Їх вартує Місяць,
Місяць Боже Око.