Куы рцаеуы заердаемае хъынцъым

Татьяна Плити
Куы рцаеуы заердаемае хъынцъым,
Аенкъарддзинад куы стыхсы риуыл,
Куы сваеййы царды зын цаеуын,
Мае саермае халаеттае куы зилой,

Мае хуыздаер хаелар у гаеххает,
Мае хъуыдытае аергомаей дзурын,
Мае йын мае сагъаестае , мае мает
Аенаефсарм гом каенын йае цуры.