Сумую

Галина Чехута
Україно моя!
Ти країна степів неозорих,
Вся природа твоя –
Це вода у озерах прозорих.

Це ліси і поля,
Це омріяні море і гори!
Це родюча земля,
Миготливі і сяючі зорі.

В будь-якому вбрані
Ти прекрасна, моя Україно!
Часто снишся мені
І співаєш пісні солов'їно!..

Бачу я на лугах
Табуни світанкових туманів,
Ліс і поле в снігах
На калинах – намисто з коралів…

Бачу вишню і клен
І високу березу під тином,
Уночі і удень
За духмяним сумую я миром*.


*Миро - запашне масло, яке використовують у християнських церковних обрядах