Мае заердаейы мает

Татьяна Плити
Ваеййынц аенкъард  мае раенхъытае маенаен,
Мае заердаейы мает никаемаен  фаедзурын:
Куы фенин аез дае цаестытае даеуаен,
Мае заердаейы та ног цырагъ ыссудзид.

Мае алыварс ысрухс уаид даеуаей,
Цаердон уаелдаеф ысулаефин аез риудзаг,
Аеркаесид  хур йае хинаейдзаг цаестаей,
Фаелае мае саенттае ихаей халыл уидзын.