Як пахне рапс

Людмила Воронова Супрун
Як пахне рапс! Такога паху
Вы не адчуеце нідзе!
Нябачны госць, падобны птаху…
Так Беларусь мая цвіце!

Мядовы водар пьюць нябёсы
Лясы, пагоркі,  і абшар…
Як у часы, дзе бацька босы
Лятаў за думкамі да мар.

Як пахне рапс! Жаўцяць прасторы!
Бзыкочуць пчолкі - свята ў іх!
І я плыву па жоўтым моры,
Няктару выпіўшы келіх.

Смяецца сонейка, аблокі
Таксама водар гэты пьюць,
Застылі ў небе. Так далёка
І ўжо так хутка не плывуць.

Як пахне рапс! Пах незабыўны!
Не перабіць яго ні чым!
Цябе цяплом і ў вечар зімны
Сагрэе пахам родных ніў.