Не сумуйте за ним

Стас Новосильцев
Він лежав горілиць.
Задивився пустими очами
У безмежну блакить,
Що живим полюбляв.

Очі випила смерть.
Він по неї прийшов на світанку
Із далеких Карпат
У незнаний Донбас.
 
І знайшов, що шукав,
На опалених цеглах Бахмату*,
Там і впав горілиць
Чи Олесь, чи Микола, чи Гриць.

Не сумуйте за ним.
Він живий на військових паперах,
Тільки десь заплутав,
Тобто безвісті зник.

*город Артемовск в Донбассе, переименованный украинской властью в Бахмут. освобожден войсками РФ от нацистов.