Майски дъжд

Йорданка Радева
автор: ©Йорданка Радева

Нощта полегна – също плащ
по тъмносиньо застели необята.

От смях облаци на шир и длъж
плисна дъжд. И покори земята.

А песента им далече се разля,
Май гали хоризонта.Без остатък.

И потече... Там... Като реки вода.
От очи на Май сълзи се изляха.