З Повiтрофлотського

Марина Чиянова
І до глибин книг -
Крізь рифи криз, крізь натяків намети,
Повітря над проспектом важке,
Слова - бруньки, слова - мов арфи та багнети.

І цей проспект
Спектакулярно-непоказний,
Мов тисячі відтінків "беж",
Неочевидна нідерландська школа.

Проспект тримає в серці
Надзвичайність веж,
І діатезом нот дитинних
Мовчазне "я теж"
Люблю задачі нерозв'язні і
Ця складність по приколу.


*Зараз він зветься Проспектом Повітряних Сил.