Тамила Салманова. За то, что вы есть...

Бести Нифтиева
Мой дух укрепив, вдохновляют меня
Отец мой и мать - два могучих крыла.
Стоят за спиной, как Шахдаг и Шалбуз-
Два брата моих, чей надёжен союз.

Как солнце и воздух, опора моя,
Очей свет лучистый - мои сыновья.
Мне в жизни примером, чиста как хрусталь,
Подруга и гордость, родная сестра.

Есть дочь у меня, словно сладкий нектар,
Бутон нераскрывшийся нежной Марвар*.
И тыл есть, венец мой, и верный мой друг,
Хозяин семьи, мой законный супруг.

Друзья и коллеги мои по перу,
Что чтут наш язык, как святыню свою-
Чудесный шербет в золоченной чаше,
Семиразноцветия радуги краше!

За то, что вы есть, эта жизнь мне мила, -
Вот вся сокровенная тайна моя!
МАрвар*- роза с лезгинского.


Куьн авайвиляй...

Зак гьевес кутур, руьгь кутур зурба,
Захъ кьве лув ава, дидени буба.
Далулихъ галай сад Шагь,сад Шалбуз,
Зи кьве стхани кьве дагъ я шаксуз.

Зи жигер-нефес- архаяр я зи,
Зи кьве вилин экв-рухваяр я зи.
Умуьрдин чешне,зи гьамга булах,
Зи фурсни дамах-зи гъил кьадай вах.

Зи авай са руш - ам дидедин рик1,
Зи ширин бала- зи марвардин цуьк.
Зи далда - даях,зи кьилеллай таж,
Хзандин регьбер - умуьрдин юлдаш.

Зи играми тир къелемдин дустар,
Хайи ч1ал хуьдай авай пак къастар.
Шуьрбетдив ац1ай цурун жем хьтин,
Ирид рангунин хважамжам хьтин.

Куьн авайвиляй к1ан я заз уьмуьр.
Чирна за квез зи хуррамвилин сир!

Тамила Салманова .