Жени Пер. Риммы Батищевой

Маргарита Метелецкая
       "Московіти навмисно привітні,
        Ходять прямо, а бачать - навкіс:
        Хоч про дружбу кричать многолітню,
        А вже дулю готують під ніс!
        І ніколи, - кажу вам, - ніколи
        Не навчаться у рівності жить !
        Їхня зверхня і вперта сваволя
        Нашу ВОЛЮ не буде любить!"
               Ганна Чубач

Благаю, швидше охолонь,
Жаго гірких моїх безсонь!
Не жди, безсила та убога, -
Незрушні відповіді Бога!

І не питай Його: "Коли ж!?"
Занурюйсь в сонячний капіж,
І досить мрій про листування
Й на милосердя уповання...

Невже це Він того хотів? -
Вже цвинтар - не вміщає тіл
Героїв - і синів, і дочок?!
Чи радість то для нас пророча?!

Війна по згарищах кружля -
Старі в завалах й немовля...
Печерськ голосить й Голосіів
В атаках ворога на Київ!?

"Кинджалом" зібгана Земля,
До Неба - кров'ю промовля:
"Вже годі гвалтувати й рвати!!! -
Ординців - за пекельні грати,

Де жоден - вічно не втече,
Де вічно - Божий гнів пече,
Жени, Архістратиже Божий!!! -
Бо хто ж нам, грішним, допоможе?!

                Перевод - Риммы Батищевой


Московиты нарочно приветливы,
ходят прямо, а взгляд явно кос.
Хоть про дружбу кричат многолетнюю.
Только фигу готовят под нос.
И когда – говорю вам, доколе
Те научатся в равенстве жить?
Их презрение, твёрдая воля
Нашу ВОЛЮ не будут любить!
Ганна Чубач

Молю я: мучить перестань
Меня бессонниц маята!
Не жди, бессильна и убога –
Незыблемы устои Бога!

«Когда?» – ответа не проси!
Ныряю в солнечную синь…
О письмах прекрати мечтанья,
О милосердье упованья…

Неужто Он того хотел? –
КладбИще не вмещает тел
Героев – сыновей и дочек?!
О радости ли нам пророчат?!

Всё пепелища да завалы,
Под ними стар лежит и малый.
Печерск кричит и Голосеев
В атаках вражеских на Киев?!

«Кинжалом» вздыблена земля,
Кричат увечные поля:
Довольно истязать и рвать!!!
Ордынцев здобных прочь прогнать!

Расплаты им не избежать –
Гнев Бога – вечная печать.
Гони, же их, Архангел Божий!!!
Кто грешным нам ещё поможет?!

на фото - цвинтар Героїв України у моєму рідному Хмельницькому