Шулуун

Туяна Цыденова-Очирова
Хада хабсагайн хормойдо
Хатуу шулуун хэбтэнэ.
Хубхоор бэень хушаатай-
***тэн зурхоо дулаална.
 
Аадар борооной ороходо,
Хаагаад нюдоо хэбтэдэг.
Хальhа соохи сэдьхэлынь
Амгалан мэндэ хурсирдаг.
 
Наранай ехээр шарахада,
Халта haжаад абадаг,
Хорхой шумуулай hуухада,
hонирхон, зугаа шагнадаг.
 
hолонгын туяа yзэгдоод,
Гэрэлтэн, ухаань худэлбэ.
Газар дороhоо аршаан
Гэнтэ ехээр сорьёбо.
 
Хyндэ бэеэ бодхообо-
Сарюун хyсэ шадалтай,
Хамаг зондо туhатай
Сагай ерэхэдэ хубилба.
 
Туяна Цыденова- Очирова
13 мая 2023г.