Ургы сэсэг

Туяна Цыденова-Очирова
Yлзы hайхан тоонтодом
Ургы сэсэг hалбарна-
Шэнэ сагай сууряанда
Шэнжэлэн, нютагаа суурхуулна.
 
Элбэг шэмэгээр надхуулан,
Yерлэн, шууhэнь бусална,
Эрбээхэйн хурдан далинуудтал,
Хоншуу унэрынь билтарна.
 
Дэлхэйн нюуса руу шургажа,
Анхилан,нэрэеэ мэдуулжэ,
Даахитай хунжэл hэлижэ,
Арюун хангал оруулна.
 
Туяна Цыденова- Очирова
10 мая 2023г.