Дамбын сэдьхэлэй Сахюусан

Туяна Цыденова-Очирова
Янгяа дуутай газарта
Шадамар БYХЫН уурхай соо
Шубуухайн балшар сэдьхэл соо
Шархата гуниг турэбэ.

Хайрата эжыгээ алдаhан
Шэруун hалхитай харанхы соо
Хоорхэн бурбоохэйн зурхэн соо
Найдалай жаргал унтарба.

Хусэ шадалаа оложо,
Сэбэрхэн дангина ургажа,
Абынгаа, бурханай юроолоор
Дамбатай уурхай зохеогоо.

Гунзэгы ургэн сэдьхэлтэй,
Арадай ёhо шэнгээhэн,
Бэлигтэй буянтай эхэнэр
Нютагтаа жэшээ болоо hэн.

Ямарш сагай буухада
Буряад нэрэеэ ургэhэн
Пунсэг-Дулма hамай -
Дамбын сэдьхэлэй Сахюусан.

Туяна Цыденова-Очирова
14 мая 2023г.