Булын заяаша

Туяна Цыденова-Очирова
 
Гэрэй дулаан газарта
Булын заяаша уухилна-
Эдеэнэй дээжэдэ баяртай,
Ялаганан, ошод найрлана.
 
Гэрэй халуун талада
Заяаша урматай ажална-
Хуугэдэй ургэhэн эдеэень
хyхюутэй сэмэн, жажална.
 
Гэрэй нангин газарта
Угай сахюусан хамгаална.
Бyлын жаргалтай байхада,
Оороош, налайжа жаргана.
 
Туяна Цыденова-Очирова
27 мая 2023г.