Кличний вiдмiнок

Марина Чиянова
Земле, земле!
Коли ти танцюєш із небесами,
Нагадай мені гаїв
Осяйну осанну!

Нагадай мені води пишні,
Неусвідомленість на горищі,
Нагадай мені кожну цитату
Та дощів зореносну кантату,
Нагадай мені сни похмурі,
Сотні діб в одній палітурі,
Як сумую, на дивовижу,
За тобою, повітря свіже!

Як сумую за островами,
За музичних ноток жнивами,
За тремтінням перестороги,
За піднесенням перемоги!

Як у тиші згорнулись крила,
Як непевність в очах тремтіла,
Так і з айстрами в серця хлані
Перетнулись всі нотні стани!

*Текст зарезервований за майбутніми співавторами (авторами музики)