Нушдоруи номард. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Аз нушдоруи номардон хазар бояд кард,

Бар фарди халолсухан нек назар бояд кард,

Ширинсухани намуда, номард дар амал

Рузхои хуши туро талх чу захр хохад кард.