Думай

Марина Чиянова
Думай про те, що не продається -
Наявність герців, відсутність терцій,
Те, як у собі вирощуєш звіра,
Пелюстки кволі, шум Гвадалквівіру...

Ти - наче шлях від доріг і до сяйва,
Ти - наче подих рожевий, ці мальви
Всюдиприсутні та майже пристойні,
Тануть-згорають на цім підвіконні.

Всі ці зітхання наступного літа,
Креслення неба та водні пюпітри,
Хланню летять, аби знов захлинатись,
Все ж найчистіші, як вуличний напис.

Все розшифруй, не каліч тільки струмом,
Будь золотим, будь обізнано-юним.

*Спогад про нічний виїзд до Львова, де сусід розповідав, як продати ручку.