***

Ðèìà Êîðîâèíà Ðàìàíàóñêàéòå
Gintaro asara lasa mazyte,
Pusys linguoja nuo vejo selnaus...
Danguje meldzias mano mamyte...
Kas isklausys dabar mane, priglaus?

Dienos atejo liudesio pilnos,
O vasarele guodzia ziedais...
Sapne apkabina mamos rankos siltos,
Ir einam kartu mes likimo takais...

As vis jai kartoju:
- Tu buk, mama, saule!
Tave visada as matysiu dangui, -
Ilgesio dienos sirdi man spaudzia,
Bet mes susitiksim, zinau, tik paskui...

Ryta, ankstyva, saulute pabudins,
Ir saules zuikutis palies man akis...
Tai tavo rankeles blakstienas pajudins,
Atvers savo meile i, sirdi, duris...

08.06.2023