Ваьха ваьннар мустафа ганижев

Мустафа Ганижев
   ВАЬХА ВАЬННАР       Мустафа Ганижев

Джовхьарчох паьшк хилар,
Нохчий ворда каша яхар!
Дади мож мустялар,
Нани котам къаялар!
Сигал седкъа Д1абадар,
Наькъа новкъост кхийтар!
Даьха даьнна вай да,
Дала даннар дикан да!
Эрссий паччахь вохаш ва,
Цигар паччахь жугте ва!
Цо чубенар тйшаболх ба,
Беррига жугтий тийшаболх ба!
Дуне да – Буне да,
Малх сийрда ба – нах ба!

                10. 06. 2023 г.