Евгений Евтушенко Мой пес Билингва

Николай Андреевич Гардба
My dog
Having stuck his nose into the glass,
dog is waiting everything for someone.
I put my hand in his thick  wool,
because I am also waiting for someone.

Do you remember, darling dog,
it was time when a woman lived here.
But who was she to me then?
Not a sister, not a wife.
And sometimes, it seemed,
a daughter whom I should help.

She is far away... You quieted down.
There will be no here  other women.
My glorious dog, you are good to everyone,
and only
        sorry that you don't drink!

Мій пес
У скло уткнувши чорний ніс,
чекає все на когось-то пес.
Я руку в шерсть занурюваю
і також на  когось чекаю.

Ти пам'ятаєш, пес, був час,
та жінка жила біля нас.
Але хто ж мені то вона?
І не сестра, і не жінка.
А іноді, здавалося, дочка,
якій примушен дати поміч я.

Вона далеко… Ти притих.
Не буде інших тут жінок…
Мій славний пес, ти гарний все ж,
і тільки
        шкОда: ти не п'єш!