Люблю Украiну

Галина Чехута
Люблю Україну

Я українка й добре розумію –
В моїй країні йде страшна війна.
Про перемогу дні і ночі мрію,
Про те щоб зникла гіркоти пітьма.

Чим більше ворог рідний край терзає,
Ти більше Україну я люблю,
Її ліси, сади, лани безкраї,
Моря і небо, квіти на лужку.

Люблю в гаях берези білокорі,
І верби, що схиляються в журбі,
І небеса блакитні неозорі
І не ховаю щирих почуттів.

Люблю пісні про рідну Україну,
Пишаюсь духом, мужністю людей
І відчуваю в серці ностальгію
І смуток, що струну душевну рве…

Молюсь за мир, прошу щоденно Бога
Війну спинити, зберегти життя,
Та щось не чує слів небес безодня,
Щоденно душу огортає тьма…