Гора съм!

Ирен Тодорова
„Вие сте масивна гора, пълна с красиви и жизнени истории

и всяка една от тях заслужава повече от тези,

които ви изоставиха в ада.“

- Никита Гил


Гора съм! Пуснала корени,

там където Живота обичам.

Намерила сили собствени,

които не вярвах, че имам.

Гора съм! Красива, даряваща,

въздух за по-лесно дишане.

Нито бързаща, ни изоставяща.

Обречена на самотно скитане.

Гора съм! Спокоен приют

за всички мои чудатости.

Обичам в себе си дори шута.

Не бъркайте шутовете с палячовци!

Гора съм! И всичко живеещо в нея

не ми е чуждо.