Щастя заблукало

Галина Чехута
Можливо, заблукало щастя,
Щось не приходить вранці в дім.
А для душі – це мука справжня,
Не може втішитись нічим…

Душа прямує по стежинах
Десь у зеленому гаю,
Бреде по горах і рівнинах,
Іде по курянім шляху.

І я б за нею полетіла,
Знайшла б омріяний міраж,
Щоб в Літу канула зневіра
І подих щастя лікував.

Я б зазирнула у віконце,
Де юність трепітна пройшла,
Де щастям тішилась дівочим,
Не знала, що таке війна…