Николай Лилиев Трепет незримые струны

Владислав Левитин
Николай Лилиев

***

Трепет – незримые струны
звуком беседы своей
тихо и нежно целуют
сонные травы полей.

Слушай – там шепчется вечность
с первой звездою своей;
трепет души, что под вечер
ищет свой след средь теней.

Скорбь на душе! Так пленили
сонные травы полей –
лунным их ликом святили
в тихом дыханье ночей.


Николай Лилиев

***

ТРЕПВАТ невидими струни:
тихата вечер мълви.
Нейният звук ще целуне
сънните полски треви.
 
Чуй, вечността ще отрони
своята първа звезда.
Тръпна, душата ще гони
нейната тайна следа.
 
Скръб за душата! Пленена
в сънните полски треви,
сред тишината свещена
лунния лик да лови.