Кривой Рог

Ирина Юрчук
Кривий Ріг
13.06.2023

Ще бідолашних тих не поховали,
Що засмоктала повінь  рукотворна.
І от, ще треті півні не співали,
Як смуток сплюндрувала звістка чорна.

Жива душа шукає марно схову.
Дочасно відокремилась від тіла.
Палає свічка п'ятиповерхова.
По саме сонце небо закоптила.

Світанок облачився в темну джергу,
І зорі полягли в Кривому Розі.
Життів згорілих довжелезна черга.
Безхатьки душ у Бога на порозі.

І розум марно силиться добрати,
Навіщо нагорі юрба безвинних,
А з полум'я рятують Богоматір,
Що пестує обвуглену дитину…