Сестре

Галина Максимова 6
Доріг життєвих пройдено не мало...
Десятки літ сумлінної роботи ...
Ночей ти часто-густо недоспала,
Зазнала щастя та ще більш скорботи...

Не сипалась тобі  та манна з неба,
І спечений млинець не плавав у сметані...
Відсутнє слово "х о ч у", бо ж стільки було "т р е б а"...
Перешивала-шила, що можливо, з драні...

Було всього, та ти була в пошані -
Цінили розум, творчість в колективі,
А ще й сім'я на місці не останнім -
Всю віддала себе життєвій ниві!

... Коли родилась, йшла війна з фашизмом,
Приправа з лободи була частіш до страв...
А нині йде війна, будь проклята, з рашизмом -
Сім'ю твою по світу розкидав...

Чи буде змога їй приїхати додому
Та привітати з Ювілеєм свою неньку?
Біль...втрати...числим через кому -
Стражденному не спиться знов серденьку...

Але ти сильна! Віриш в майбуття!
Попри усе, терпінню меж немає!
Діждешся - прийде МИР і спокій у життя -
Душа-бо - лиш НАДІЄЮ палає!