Песнь 90

Владимир Голов 2
Живы'й в по'мощи Вы'шняго,
водвори'тся в кро'ве Бо'га небе'снаго.
Засту'пник еси' мой и мое' прибе'жище,
Бог мой, и упова'ю на Него'.

Положи'л еси' Вы'шняго прибе'жище твое'
ору'жием обы'дет тя и'стина Его',
не убои'шися от стра'ха нощна'го,
от ве'щи преходя'щия во тме,

от сря'ща и бе'са полу'деннаго,
от стрелы' летя'щия во дне(и).
Я'ко Той изба'вит тя от се'ти ло'вче(и)
и от мяте'жна словесе',

осени'т тя Свои'ма плещма',
и под Его' наде'ешися криле'.
Паде'т от страны' твоея' ты'сяща,
и тма одесну'ю тебе',

к тебе' же не прибли'жится,
я'ко Ты, Го'споди, упова'ние мое'.
Не прии'дет к тебе' зло,
и ра'на не прибли'жится твоему' телеси',

я'ко запове'сть о тебе' Свои'м А'нгелом,
тя во всех путе'х твои'х сохрани'ти.
На рука'х во'змут тя, да не когда'
о ка'мень но'гу твою' преткне'ши,

насту'пиши на васили'ска и а'спида,
и льва и зми'я попере'ши.
Смо'триши оба'че оча(и)'ми(а) твои'ма
и у'зриши гре'шников воздая'ние.

И Го'сподь(еви) рече'(т):

с ним есмь в ско'рби,
я'ко на Мя упова',
и изба'влю, и' покры'ю,
я'ко и'мя Мое' позна',

воззове'т ко Мне, и eго' услы'шу,
изму' eго' и eго' просла'влю,
долгото'ю дний eго' испо'лню
и спасе'ние Мое' eму' явлю'.