Чому ти..?

Марина Чиянова
Чому ти такий загадковий?
Чому ти легкий, мов повітря?
Чому твої очі як зорі?
Чому твої руки тендітні?

Чому ти - суцільна цитата
З прадавніх імен поетичних?
І знову я прагну кохати,
І знову долатиму відчай.