Малий та жалюгiдний дракон Пу-Ба

Ващенко Вадим
На світі є злоба -
Дракон Пу-Ба -
Кволий, безглуздий, заздрісний -
Він на людей стриба...

Зубів нема - опеньки,
Та в мозку худоба,
Кусається, бодається -
Біда, конфуз, ганьба...

***

Грим-грим - вночі гармати -
Пу-Ба гарчить, горбатий...
Всім автомати хоче
Роздати людям він.

Бомбив Потік Північний,
Бомбив селян, столичних -
Жінок, старих, дітей -
Ненавидить людей.

***

Він часто падав з трапу,
В "новинах" нам брехав,
Кусав себе за лапи,
І в зад собі стріляв.

***

Голів в Пу-Ба багато...
Та клепки в них - нема...
Світ хоче зруйнувати,
Щоб був не Світ - тюрма.

Капіталістів зграї прислужують йому,
Та прагнуть відтворити створіння те - тюрму.
В ній - Зло! - Нема Освіти, Любові, Красоти,
В ній всі страждають - діти, жінки, і я, і Ти...

В ній всі руйнують Землю - крадуть, стріляють, б'ють,
Ненавидять культури! Всі - хижі, всі гребуть
Грошей собі... Там Серця та Розуму нема -
Плюндрують Світ, Природу - то зла й лиха Тюрма!

***

У світі тому хвора та люта є злоба -
Малий та жалюгідний, лихий дракон - Пу...-Ба...


***************

Я мандрував тим Світом - я бачив ту Тюрму...
Людей лихі страждання! - Хворобу! Біль! Пітьму!..

Не стану я в ній жити!

Бо кращі в нас Світи!

Бо Серце прагне Волі!

Любити прагне! Йти!
Добром з людьми ділитись - і дбати! І рости!

Глибокі мати Долі!
 

***

Ми разом варті того - Ми створюємо Світ,
Де всі щасліві діти, де - Совість, де - політ

Фантазії кмітливий! Де чистої ріки
Біжить потік бурхливий! Де в радість всім роки!
Живуть тут чесні люди - будують Мир, Любов,
Тут вільно розквітає сім'я Культур та Мов!

Наук та технологій, тут всі для всіх - брати!
Щасливі й дружні люди, в них Душі - то Світи!
Шанують нашу Землю - плекають вміст Її!
Живуть в одній Родині - ростуть в одній Сім'ї.

Майстерні та завзяті, сміливі і прості,
Потужний мають Розум та руки золоті!
Всі вільні, всі любимі, всі раді! - Знову й знов
Любов цвіте у Світі - то до Життя Любов!

Тут Ти ідеш зі мною - разом - рука в руці!
Не ймемо зброї й болю, бо Ми - Життя творці!

Творці спільного - Щастя. - Людство.

2023.06.19 17:55, Київ, атакована капіталістами Україна.