Чи зможу

Галина Чехута
 


Чи зможу дожити до мрії,
До мирних і радісних днів,
Чи в небо злечу в безнадії
З безоднею болісних слів?

Чи знову зустрінусь з весною
Без жаху від свисту ракет!
Чи скаржитись буду на долю,
Руйнуючи душу ущент?

Чи зможу побачити щастя
В очах, на обличчях людей?
Чи лихо закриє, як брама,
Шляхи в незатьмарений день?

Чи зможу дивитись без страху
На небо блакитне й зірки?
Чи буду здригатись щоразу
Від звуків гучних із пітьми?