У глибинах душi

Галина Чехута
Як в безмежному Всесвіті,
У глибинах душі –
Чисті паростки ніжності,
Як пекучі рубці.

Безсердечно стискає їх
Невловимий кулак,
І зникає блаженство мрій,
Замовкає струна.

Прямо в серце впиваються
І уламки, і лід.
Хвилі болю зливаються
Водоспадами сліз.

Суть життєва втрачається,
Просить тиші душа.
А думки розлітаються
Одкровенням буття…