Чудовисько

Ващенко Вадим
---
Епіграма на вірш Ліни Костенко:

Мабуть, ще Людство дуже молоде.
Бо скільки б ми не загинали пальці, –
XX вік! – а й досі де-не-де
трапляються іще неандертальці.

Подивишся: і що воно таке?
Не допоможе й двоопукла лінза.
Здається ж, люди, все у них людське,
Але душа ще з дерева не злізла.
---

Воно державні кошти розкрада,
Гуманітарку у старих й дітей ворує,
Пихатим паном в Радах посіда,
Країни та Культури - все руйнує.

Весь час кидає на людей війну!
Тварин, рослини, довкіл - все вбиває!
Шматує злісно Світ! - Лиху, брудну
Натуру нам свою являє.

Два з лишком міліони літ тому
Ми злізли з дерева... А дехто з нас - залізли,
Вони війною зруйнувати Світ
Весь хочуть! Занавіс залізний

На весь наш Світ насильно натягти!
І Ти і я від них щодня страждаєм -
Від тих, хто Совість демону віддав, -
Від тих, хто Серця й Розуму не має...

Подивишся: і що воно таке?..
Все бачить Серця двоопукла лінза.
Капіталізм - створіння зла лихе...
Є й гірші тварі - то капіталісти.

2023.06.21 17:07, Київ, атакована капіталістами Україна.