В. Высоцкий Я в деле На украинском

Николай Андреевич Гардба
Я витягую цизорик!
У цю мить, краще ти би зник.
А після — я завжди йду у кабак, —
І хто би що не говорив,
Я сам зробив  — і сам пропив, —
І далі буду діять саме так.

До мене прийшов чоловік
І каже: «У наш важкий вік
Таких, як ти, хочу стирать на прах!»
А я хлопчину наколов —
Не тлумачив, а запоров, —
І далі буду я чинити саме так.

Ти хочеш щиро говорить—
Сідай зі мною, будьмо пить—
Ми все з тобою зважим-вирішим.
А якщо хочеш так, як він, —
У нас до всіх закон один,
І далі він залишиться таким.

Коли вихоплюю я ніж,
Ти мене в сію мить залиш.

Коментар:
цизорик це великий кишеньковий ніж