Долина поэзии

Лесь Украинец
Долина поэзии, где же ты, где?
В стране без агрессии, в чистой среде.

Штормы твои буйны, но малый их риск,
Горят полнолунья и солнечный диск.

Плоды твои сладки (пусть черти не врут),
В жару тут прохладно, а в стужу приют.

Вы к нам приходите порой, как-нибудь,
Тетрадку возьмите, развеете грусть.

***

Долина поезії - в ній нема змій -
На чистому березі озера мрій.

Тут грози і зливи, але нестрашні,
Тут місяць, як слива, і сонце, як джміль.

Плоди тут чудові, вино нетерпке,
Хоча, як відомо, коріння гірке.

Заходьте у гості, тут мир і любов,
Погрієте кості, остудите кров.

***

Даліна паэзіі, дзе яна ёсць?
На выспе без стрэсаў, у моры без слёз.

Тут вецер гуляе, але не штарміць,
Тут сонца палае і месяц гарыць.

Сумленная праца дае добры плён,
Давай сябравацца, славянскі раён!

Ў даліне сяброўства славянскай сям'і
Нам добра і проста, бо ўсе тут свае.

***

Valley of poetry – what does it mean?
It is safe and clean, it is fresh and green.

Its storms are heavy, its sadness is light,
Its moon is flaming, its sun is bright.

Its roots are bitter, its fruits are sweet,
It warms in winter, it cools in heat.

You shoud visit this valley once in a while,
You enter it lonely, you leave it allright.