Чутки на болотах

Ирина Юрчук
Чутки на болотах

Ви чули?! Земля має форму кулі!
Ви чули?! Україна не довбила бомбас!
Ви чули?! Нас кинули, підманули!
Ви чули?! Хвашисти не в них, а в нас!

Ви чули?! Двісті тисяч двохсотих – марно!
Ви чули?! Розкрадено весь бюджет!
Ви чули?! Вождь – воша, а ціль примарна,
Ви чули?! Ми-там-є, а не нас-там-нєт.

Ви чули?! Непереможність – пшик, поспіль попіл.
Кремлівські зірки;
на погони летять дарма.
Ви чули?! "Другої в світі" нема в окопі,
Як виявилось, її вже взагалі нема.

Ви чули?! Вся верхівка злочинна і зрадна!
Наш телеящик – ящур, а в ньому треш!
Як виявилось, правда важка й незграбна,
Така, що вже й до могили не донесеш.

Ви чули?! Нема росії, а є росатом.
Суцільний розпад – єдиний війни трофей.
Як виявилось, ні горілкою, а ні матом
Не врятуватись вже і не розвіяти цей фейк.

Ви чули?! Вчора кремля не стало.
Стоять на вухах фейсбук, телеграм, тік-ток.
Ви чули?! Всіх язикатих перестріляли
За розповсюдження цих чуток.