Лета плыве у прастору...

Юрий Боровицкий
***
Лета плыве у прастору.
Побач бушуе вайна.
Чым памагчы таму гору?
Чыя ў гэтым горы віна?

Сумна схіляюцца долу,
Нікнуць жыты і аўсы.
Выбухі, ямы па полю,
Нібы ў былыя часы.

І не праходзіць бясследна
Гора нідзе па зямлі.
І па сынах яе бедных
Плачуць з нябёс жураўлі.

Лета плыве у прастору,
Цяжкае лета вайны.
Падаюць, падаюць долу
Нечыя побач сыны...

25. 06. 2023 г.