Платимо життям

Галина Чехута
За звички і поспішні вчинки,
За болю втомливий ланцюг
Ми витрачаємо хвилини
Свого мінливого шляху.

Ми за мовчання платим серцем,
За сварки, за дошкульний сміх,
За плід підчас неточних тверджень,
За свій необережний гріх.

Відплачуєм крихкою миттю
За помилки, за хитрість, фальш,
За кожну кривду і дрібницю,
За руйнувальних стресів шквал.

Життям ми платим за розлуки,
За безпричинний холодок,
За всі парадоксальні муки,
За кожен життьовий  урок.

Від сповиття до днів останніх
За сльози, радощі і гнів,
За миті зустрічі й прощальні
Життям ми платимо своїм!..