Я вершам мастака адзначу

Татьяна Цыркунова
Я вершам мастака адзначу,
Бо Сагановіч Віктар – ас!
Прыгожае ў звычайным бачыць,
Працуе шчыра, без параз.

Па сіле розныя матывы,
Ў мастацтве свой шліфуе крок.
Малюе Віктар з пазітывам,
Як быццам бы ён даў зарок.

У Целяханах нарадзіўся,
Мастак густ, талент даказаў.
Глядач-зямляк заўжды дзівіўся:
«Як шчыра край наш паказаў!»

Палотнамі аб родным месцы
Ён уражае добры люд.
Мастак з намерам ды са зместам,
Куток радзімы майстру люб.

Падзяка ў словах ды прызнанне,
Карціны – ў будучыню мост.
Душы шырокае вызнанне,
Мастак узняўся ў поўны рост.