Якби була пташкою

Галина Чехута
Я б хотіла стати пташкою,
Щоб піднятись у блакить,
Пролітати разом з хмаркою,
Відчувати щастя мить.

Щоб дивитися на сонечко,
Гріти душу в промінцях
І шептати тихо: "Боженько!
Припини цей лютий жах!"

Разом з вітром я летіла би
За узгір'я і моря,
Пропливала б понад ріками,
Там, де світиться роса.

Милувалась би світанками
І прощальним світлом днів,
Нереальними туманами,
Що з'явилися із мрій.

Ох, якби ж була я пташкою,
То відчула б справжній кайф,
Полетіла в небо чайкою
І розвіяла печаль…