Позарастали стежки-дорожки по украински

Николай Андреевич Гардба
Поросли стежки-доріжки
Позаростали стежки-доріжки,
Де проходили милого  ніжки,
Всі заростали мохом, травою,
Де ми гуляли, любий, з тобою.

Ми обіймались, слізно прощались
Згадувать вічно ми обіцяли...
Немає в мене зараз спокОю, —
Мабуть, гуляє милий з іншОю.

Якщо забуде, якщо розлюбить,
Якщо іншую милий голубить, —
Помститись йому я присягаюсь,
У швидкій  річці втопитись маю.

Пташки-співуні, правду скажіть мені
Звістку про милого ви принесите,
Де ж милий зник, де ж це він пропадає?
Бідне тож серце плаче, страждає.

Позаростали стежки-доріжки,
Де проходили милого ніжки,
Всі заростали мохом, травою,
Де ми гуляли, любий, з тобою.