Намоленае сонца

Валентина Дробышевская
Расправіў белы бусел крылы –
У небе цудадзейны Крыж.
У харастве маёй Радзімы –
Шыкоўны, велічны Нясвіж!

І адлюстроўваюцца ярка
Ў імпрэзах сіняй пекнаты
Сцяжынкі  ўдумлівага парка
І таямнічасці сляды…

Абрысы Цмока-абаронцы
Мерыдыянамі вякоў
Уплецены ў праменні сонца
І круцяць млын маладзікоў.

На небе зоркі карагодзяць,
А ты – у промнях зіхаціш.
Ляцяць няўмольныя стагоддзі,
А ты квітнееш, наш Нясвіж!

Сівую бараду ў крыніцах
Твой лёс даўно прапаласкаў…
Бяжыць Уша, пяе званіца,
Зноў у цябе так многа спраў!

Нясвіж! Свабодны, працавіты!
Ты восем соцень на кані!
Аддана моляцца ракіты,
Засцерагаюць карані,

Каб больш не плакаць над сынамі,
Не суцяшаць у горы ўдоў,
Каб дзеці змрочнымі часамі
Не пакідалі берагоў…

Твой кожны крок, уздых – бясконцасць,
І святасцю іскрыцца Крыж!
Ты як намоленае сонца,
Будзь бласлаўлёны, наш Нясвіж!